Snel-Lindeboom

Op 26 oktober 1949 zijn Derk Jan Snel en Martha Lindeboom getrouwd in Dalfsen.

Huwelijk Derk Jan Snel met Martha Lindeboom 26-10-1949
gezin van Derk Jan Snel en Martha Lindeboom
Vossersteeg Dalfsen

Na hun huwelijk op 26 oktober 1949 zijn Derk Jan Snel en Martha Lindeboom bij de ouders van Derk Jan in komen wonen op de Vossersteeg in Dalfsen. Het was een dubbele woning, in ‘het kleine huis’ woonden opa Willem Snel met zijn ongetrouwde zoon Wilhelmus. Na het vertrek van ‘Helms-om’ naar een nieuw gebouwd bejaardenhuis in Dedemsvaart en het overlijden van ‘opa Willem’ in 1953 zijn Frederik Snel en Jentje Bijker met hun dochter Aaltje naar het kleine huis gegaan en kwam het gezin van Derk Jan en Martha aan de straatkant te wonen. Daar zijn hun kinderen Jenny, Mieke en Frits geboren. De grote bomen voor het huis, een herinnering aan de vroegere loop van de weg voor het huis langs, zijn gerooid en naast het huis is een nieuwe schuur gebouwd. ca 1967 is het huis ingrijpend verbouwd nog later opgekocht voor de uitbreiding van Dalfsen. Derk Jan Snel heeft een nieuwe burgerwoning gebouwd ongeveer op de plek van de linkeronderhoek van de foto hierboven.

voorouders van Derk Jan Snel 5 generaties
voorouders Martha Lindeboom 5 generaties
voorouders Snel-Lindeboom 6 generaties vanuit TNG

Er zijn diverse mogelijkheden om de voorouders te laten zien. Een mooie vanuit Geneanet: https://www.genealogie-snel.nl/?attachment_id=291

Voorouder waaier 9 generaties vanuit Geneanet https://www.genealogie-snel.nl/?attachment_id=322#main
(de link opent in nieuw tabblad)

Van de voorouders zijn de namen tot 7 , 8 of 9 generaties terug bekend. Hoe verder terug, hoe minder details. Toch is er nog veel informatie terug te vinden, in bewaarde doopboeken of akten. In het stamboomprogramma in TNG is die informatie opgeslagen en voor een deel hier herhaald. Van levende personen is de informatie afgeschermd in verband met de privacy wetgeving.